Alkonyat fanoknak
Szép a napfogyatkozás és jó az alkonyat is.

Eclipse 

 

Az olaszországi kiruccanás és Jacob árulása következményekkel jár Bella számára. Charlie szobafogságra ítéli és megszabja neki, hogy mennyit találkozhat Edward-dal, és még mindig nem tudja megbocsájtani neki, hogy olyan csúnyán elbánt a lányával. De a büntetés lejár, és majdnem minden visszatér a régi kerékvágásba. Edward fontólóra vette Bella kérését, de cserébe neki is feltételei vannak. Közben egyfolytában titkolózik, míg ki nem derül, hogy veszélyes idegenek jártak Forks-ban. Miközben Seattle-ben véres gyilkosságok történnek, Bellának azzal kell megküzdenie, hogy válasszon élete szerelme, Edward és legjobb barátja, Jacob között.

A film 2010 junius 30.-án fog megjelenni a mozikban!!!! 

Adatok:
Cím: Eclipse /Napfogyatkozás/
Epizód: 3
Fejezetek száma: 27 fejezet + epilógus
Írta: Stephenie Meyer
Éve: 2007.
Oldalak száma: angol: 628 oldal
Kiadó: Little, Brown and Company
Magyar megjelenés: 2009 . október – kemény borítós
/Lehetséges, hogy Júlia Paris-t választja?/

Kezdőidézet:
Mondják, a föld veszte a tűz lesz, vagy a jég. Én mint ember, kit vágya űz, amondó vagyok, hogy a tűz. De ha kell a kétféle vég, itt gyűlölet is annyi van, hogy pusztítószerül a jég is éppolyan jó és elég. /Robert Frost/

Borítóelemzés:
A borítón egy vörös-piros-bordó (nem tudom eldönteni milyen színű) selyemszalag található, egyik helyen elszakadva, mindössze egy szál tartja össze. Ez a szalag Bella és Jacob kapcsolatát szimbolizálja, aminek majdnem vége szakad. A színe pedig a kettőjük közötti kapcsolatot jellemzi, hiszen Bella rájön hogy számára Jacob több mint barát.
“A barátság egy selyemszalag, amely könnyen elszakad, s bár összekötni összelehet, a csomó mégis megmarad.”

Címelemzés:
Az eclipse szó napfogyatkozást jelent. Mikor Edward elhagyta Bellát, minden sötétbe borult Bella addigi tündérmeséjében. Egyedül egy fénypont volt benne, Jacob. Ezért Bella a lehető legtöbb időt töltötte vele, és elnevezte az ő saját Napjánk. Sokszor emlegette így Jacobot. Viszont az Eclipse-ben Edward visszatérése után kezdenek eltávolodni egymástól (Bella és Jacob) és Bellának választania kell élete szerelme és legjobb barátja között. Tehát Bella személyes Napja fogyóban van..

Tartalom:

Bella olaszországi kiruccanása következményeket von maga után. Szobafogságot kap, és csak megfelelő időpontokban láthatja Edwardot. Charlie még mindig neheztel Edwardra, amiért olyan csúnyán elbánt a lányával. Bella komoly választás elé kerül. Választania kell szerelme, Edward, és Jacob, legjobb barátja között. Eközben Bella szobályát átkutatja valaki, s elviszi pár ruhadarabját is. Seattle-ben rémes gyilkosságok történnek. Kiderül, hogy a két eset összefügg egymással. E-mögött Victoria, s újonnan teremtett vérszomjas vámpírjai állnak. Még mindig vadászik Bellára, James megölése miatt. Edward megkéri Bella kezét (újra), s a lány végre "igen"-t mond neki. De feltételei vannak Bella vámpírrá válásával kapcsolatban (mint ahogy azt megígérte, ő maga fogja átváltoztatni Bellát) : 1. összeházasodnak, 2. vesz neki egy gyorsabb kocsit, 3. ő fogja fizetni Bella "továbbtanulási" költségeit, és a rengeteg pénzt, amit eddigi élete során összegyűjtött, meg fogja osztani Bellával. De Bellának is vannak feltételei, amit még vámpírrá válása előtt meg szeretne tapasztalni. Le szeretne feküdni Edwardal. Meg is próbálja elcsábítani Edwardot, de Edward visszautasítja, mert nem akarja bántani a lányt. De megígéri neki, hogy az esküvő után lefekszik vele. Vegas-ba akarnak menni összeházasodni, de Alice megsértődik, s Edwardék megígérik neki, hogy ő szervezheti meg az esküvőjüket. A szalagavató utáni partyn, amit Alice Bellának szervez, megjelenik Jacob, és a barátai ( a vérfarkasok). Összefognak Cullenékkel, hogy megvédjék Bellát. Jasper elmondja eddigi életének történetét, s ő segít nekik felkészülni a harcra, a tapasztalatait segítségül véve. Végül sikerül megóvni Bellát Victoriától. Megjelenik Jane, és Felix, a Volturi utasítására, hogy fékezzék meg az újszülött vámpírok pusztítását, s Victoriát. De mire odaértek, a vérfarkasok és Cullenék már végeztek az összes újszülöttel, s Victoriával is, (őt Edward ölte meg) ezért Felix-ék visszamennek Olaszországba. Jacob a harc során súlyosan megsérül, de felépül. Bella elmondja neki, hogy belé is szerelmes, de nem tud Edward nélkül élni, ezért Edwardot választja. Edward és Bella kiküldik az esküvői meghívókat. Mikor Jacob megkapja a meghívót, (amit Edward Bella kérését megtagadva küldött ki neki) farkassá alakul, s elmegy Forks-ból

 

 

Asztali nézet