Alkonyat fanoknak
Szép a napfogyatkozás és jó az alkonyat is.

Alice Cullen 

Született: Mary (Alice) Brandon

Vámpír

Születési idő: 1901

Ekkor változott vámpírrá: Valamikor 1920-ban, 19 éves volt.

Eredetileg itt élt: Biloxi, Mississippi

Haja színe: Fekete

Szeme színe: Vámpír arany/fekete

Magassága: ~155 cm

Külső jellemezői: tündérszerű, nagyon vékony, alacsony lány, tüsis, tépett fekete hajjal

Család tagjai:

Édestestvére: Cynthia Brandon

Unokahúga: Alice

Nevelő szülei: Carlisle és Esme Cullen

Vámpír Testvérei: Edward és Emmett Cullen

Férje: Jasper Hale

Sógornője: Rosalie Hale

Átváltoztatta: egy idős vámpír, aki egy elmegyógyintézetben dolgozott, és meg akarta Jamestől menteni Alice-t.

Hobbijai: szereti a divatot, imád vásárolni és bulit szervezni.

Autója: az első részben nincs neki, később Edward-tól kap egy Porsche 911 Turbo-t

Különleges képessége: látja a jövőt. (A jövő viszont mindig változik, így csak addig látja valakinek a bizonyos jövőjét, ameddig az a valaki más "útra" nem lép, meg nem változtatja a döntéseit - ekkor változik a jövő is. Úgymond szubjektív a jövő.)

Élettörténete: Fiatalon, látomásai miatt elmegyógyintézetbe zárták. Egy ottani dolgozónak (aki vámpír volt) ő lett a legkedvesebb betege. James, egy magányos vadász vámpír azután nézte ki magának Alicet, miután felfedezte fajtársa figyelmét iránta. Az intézeti dolgozó, hogy Alicet megvédje, szabadon engedte és átváltoztatta. Miután végzett elmenekült, de James megölte őt. Alice nem emlékezett korábbi életére, vámpír mivoltától megrettent, de látomásainak köszönhetően tudta, hogy van egy család, akik maguk közé fogadják, és a nem hagyományos vámpír életet élheti majd. Előző életét is kutatta így talált rá húgára, Cynthiára, akinek van egy Alice nevű lánya, és mind a ketten még mindig Mississippiben, Biloxiban élnek. Ő talált rá Jasperre 1948-ban, aki akkor már vámpír volt. Alice látomásait követve együtt csatlakoztak a Cullen családhoz 1950-ben. Azóta sem maradtak el tőlük. Alice és Jasper hivatalosan is összeházasodtak, de Rosalieval és Emmettel ellentétben nekik egyszer is elég volt. Bella és Edward kapcsolatának kezdetén ő volt a legoptimistább és legtámogatóbb a családból, és biztosította Edwardot, hogy nem lesz semmi baj. Ő mondta meg Edwardnak azt is, hogy Bella egy nap a családjuk tagja lesz.

Alice csak emberek és vámpírok jövőjét képes látni, mivel korábban ember volt, és aztán lett vámpír. Így képessége nem terjed ki a vérfarkasokra, vagy a félvérekre, mint Renesmee. Az Alkonyatban használja képességét, hogy segítsen Bellának. Később pedig a két lány a legjobb barátnők lesznek, és úgy szeretik egymást, mint a testvérek. Az Újholdban Alice előre látja, hogy Bella lezuhan egy szikláról, és azt gondolja, hogy öngyilkos lett. Rosalie szól erről Edwardnak. Ekkor Alice elmegy hogy segítsen Charlie-nak feldolgozni a gyászt de Bella hazaér... Ekkor Alice elmondja Bellának mit tervez Edward (Volterrába megy megöletni magát a Volturival.) Sikerül őt megmenteni aztán Edward nem hagyja el újra Bellát sosem... Az Eclipse-ben már képzett harcosként küzd a Victoria által teremtett sereg ellen, és nagyon élvezi. A Breaking Dawnban Alice lesz Bella koszorúslánya az esküvőn, majd pedig ő keres egy másik félvért Jasperrel, hogy megmagyarázzák a Volturiknak, hogy ki is Renesmee valójában. Alice sikerrel jár, a Volturik elmennek.

 

Asztali nézet