Alkonyat fanoknak
Szép a napfogyatkozás és jó az alkonyat is.

A Vámpírok Titkai

Az egész film lelke az amikor Bella rájön, hogy Edward nem olyan mint ők. Emlékeztek mikor az erdőben Edward bíztatja Bellát, hogy „Mond ki”. Ez, a lány és a vámpír között zajló szenvedélyes beszélgetés a film kulcsjelenete, az egész Alkonyat lelke.

Edward mint tudjuk spanyolnáthában haldoklott mikor Carlisle megmentette az életét. Megharapta. Ez az egy esélye volt.

Rob Pattinson rengeteg önismereti munkát fektetett abba, hogy hitelesen formáljon meg egy olyan szereplőt, aki 100 év érzelmi tetszhalál után Bella hatására újra élni kezd. A forgatás alatt végig valami sötét, szomorú bánat lengte körül Pattinsont.

Edward a filmben megszállottja a lánynak, mint ahogyan a lány is neki.

Stephenie elhiteti az olvasóval, hogy ezek a dolgok valóban megtörténhetnek és ezt a valószerűséget a filmben is meg kellett hagyni.

A filmben minden természetes. A forgatáson az emberek tényleg leugrottak a fákról , és tényleg átrepültek az üvegfalakon.

Az egyik kulcsjelenet amelyhez kamera- és kötélpróbát kellett tartani a „vámpír baseball” névre keresztelt jelenet. Ebben a jelenetben lassítva mutatják a mozgást, e hatás eléréséhez pedig nagy sebességű HD digitális felvevőkészülékekkel készítettek próbafelvételeket. Ezek a kamerák másodpercenként 1000 képkockát rögzítenek.

A vámpírok repülni ugyan nem tudnak, de nagyobbat ugranak és gyorsabban futnak, mint az emberek. Nyolc srác összerakta ezeket az ellensúlyrendszereket , amire aztán rákötözték a színészeket és azt mondták nekik: fussatok úgy mintha repülnétek.

A vámpírok mozgásával a bennük dolgozó állati ösztönöket is érzékeltetni akarták. Ezért hosszan tanulmányozták , hogyan vadászik a hegyi oroszlán,  a Puma és más ragadozók.

A különleges hatások egy része meglepően egyszerű volt. Emlékeztek, hogy Bella elesik a jégen? Az egy hagyományos serpenyőben felmelegített „jégviasz” volt.

Amikor esőre volt szükség, de az pont nem esett, akkor 3 méteres rudak tetejére szerelt szórófejjel zúdítottak mesterséges záport a stábra. Az erdőhöz és egyéb jelenetekhez füstgépet is használtak. J

Emlékeztek arra a jelenetre mikor Edward megmenti Bellát a felé haladó autótól és még be is horpasztja azt?

 Nos gondolom kitaláltátok, hogy az autó görgőkön gurult és kötéllel fogták vissza a becsapódástól.

Viszont az ajtó! Behorpad. Nem azért Rob hiába csúcs pasi nem egy izomköteg.

Lemásolták az eredeti ajtót.  Ezen a másolaton ejtettek egy nagy lyukat. Ezt ipari alufóliával borították. Na így már nem volt nehéz neki. Igaz?

Amikor Bella az ebédlőben leejti az almát és Edward azonnal visszarántja  a kezébe, azt damillal oldották meg.

Edward bőrének csillogása volt a legnehezebb a stábnak. Olyat akartak ami eddig soha nem volt. Ha porral szórták be az nem volt sima, ha nem érdes. Ha követ raktak rá, az is érdes. Olyan kellett ami sima, hihető, hogy az ő bőre.

Így ez speciális szikrázás-animációt kapott Rob a fényképére. Ezt filmre vették, és így a fény játékát látjuk mi nézők, nem pedig Edward világít.

 

Asztali nézet