Alkonyat fanoknak
Szép a napfogyatkozás és jó az alkonyat is.

Születési neve Edward Anthony Masen
Faja vámpír
Neme férfi
Életkora alakilag 17
Született 1901. június 20.
Elhunyt 1918.szeptember(átváltoztatják vámpírrá)
Képességei

általános vámpír képességek, gyorsabb,mint                 családja többi tagja, gondolatolvasás

Foglalkozása diák
Szülei * id. Edward Masen (apa)
  • Elizabeth Masen (anya)
  • Carlisle Cullen (örökbefogadó apa)
  • Esme Cullen (örökbefogadó anya)
Testvérek * Emmett Cullen (örökbefogadott fivér)
  • Alice Cullen (örökbefogadott nővér)
  • Jasper Hale (örökbefogadott fivér)
  • Rosalie Hale (örökbefogadott nővér)
Házastársa Bella Cullen
Gyermekei Renesmee Carlie Cullen
Rokonai * Charlie Swan (após)
  • Renée Dwyer (anyós)
  • Phil Dwyer (mostoha após)
Lakóhelye

eredetileg Chicago,Illinois állam,USA - azóta                        többször költözött


Edward Cullen  

Edward egy 109 éves vámpír, aki családjával nem sokkal korábban költözött vissza az örökké esős Forksba. Családja egyedi a vámpírok között: csak és kizárólag állati véren élnek (ezért magukat vegetáriánusoknak hívják).

Mikor Bella Swan Forksba költözik édesapjához, Charliehoz, padtársak lesznek biológia órán. Kis híján azonban az az óra katasztrófába torkolt, mivel Edward új padtársának a vére a fiú számára a világ legjobb illatával bír, ami arra ösztönzi Edwardot, hogy ott helyben megtámadja, és az utolsó cseppig kiszívja belőle a vérét. Edward azonban ellenáll a szinte lehetetlen kísértésnek, és beleszeret az ügyetlen, önzetlen, de csupaszív lányba.

Edward Cullen


Edward Anthony Masen Cullen, Elizabeth és Edward Masen fia volt (emberként), 1901 Június 20-án született és 1918-ban halt meg. Edwardot megfertőzte a spanyol nátha, amikor 17 éves volt. Az egyetetlen ember aki megtudta menteni Dr. Cullan volt. Az egyetlen út, hogy megmentse a fiút, az az volt, hogy vámpírrá változtatja. Ekkor már Edward szülei meghaltak a betegségben. Így Edward az újraszületése óta az új családjával él Forksban. Az új szülei Esme és Carlisle, testvérei: Alice Cullen, Emmett Cullen, Rosalie Hale és Jasper Hale. Egy napon pedig Edward beleszeretett Bellába (aki ember volt). Az elején a lány vérének illata vonzotta. Edward félt, hogy előtörnek belőle vámpír ösztönei, de végül megtanulta legyőzni ezt, nem akarta azt a dolgot felborítani, amin a családjával olyan régóta dolgozott (hogy nem vadásznak emberre, csak állatra). Edward, egyre jobban beleszeretett Bellába. A lány mindig bajba sodorta magát, de Edward mindig megmentette. Megmutatta Bellának a képességeit és bemutatta családjának a lányt. Edward különleges képessége, hogy tud olvasni minden ember gondolatában (a vámpírokéban is), kivétel Belláéban. Edward utálja azt a tényt, hogy Bella vámpírrá szeretne válni és mindig nemet mond neki.

 

Asztali nézet